MAT IJA

Friday, February 5, 2010

KERA DAN BABI

Assalamu'alaikum..
Adakah anda tahu pasal kera dan babi?


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini


Apabila manusia menjadi seperti kera dan babi.

Perangai kera: Tidak reti duduk diam,suka berkeliaran..hidupnya enjoy..hidup hanya sekali..itulah perumpamaan manusia yang hidup sentiasa berhibur pergi kesana kemari tanpa arah tujuan.

Perangai babi: Suka bertukar-tukar pasangan. Apabila babi jantan habis mengawan dengan babi betina,ia akan ditinggalkan dan seterusnya pergi mencari pasangan yang lain.Babi jantan yang lain tidak akan akan marah sekiranya pasangannya dirampas.

Allah tidak menjadikan sesuatu makhluk itu sia-sia..tetapi untuk diambil iktibar oleh manusia.Allah berfirman yang bermaksud:

Dan sesungguhnya Kami jadikan untuk Neraka Jahanam banyak dari jin dan manusia yang mempunyai hati (tetapi) tidak mahu memahami dengannya (ayat-ayat Allah), dan yang mempunyai mata (tetapi) tidak mahu melihat dengannya (bukti keesaan Allah) dan yang mempunyai telinga (tetapi) tidak mahu mendengar dengannya (ajaran dan nasihat); mereka itu seperti binatang ternak, bahkan mereka lebih sesat lagi; mereka itulah orang-orang yang lalai.

Al 'araf(179)

Manusia lebih sesat dari binatang lagi sebab binatang tidak mengadakan homoseks atau lesbian sesama binatang...tetapi manusia melakukannya..
Binatang tidak dikurniakan akal oleh Allah SWT...
Manusia yang ada akal tetapi tidak menggunakan akalnya berdasarkan syariat yang telah ditetapkan.

2 comments:

ini blog wirdah said...

eh,bukan ke kebanyakan binatang pon tukar2 pasangan. macam kucing I, anak dia mesti lain2 bapak.hahaha

mael.. said...

kucing akan kejar kucing jantan lain yang kacau awek dia..
babi x...dia biar je...pastu pergi cari awek lain lak...

bukan saya reka ni..ulamak yang kaji..sebab 2 babi cepat membiak..