MAT IJA

Monday, March 1, 2010

ORANG ISLAM IKUT CARA HIDUP ORANG YAHUDI DAN KRISTIAN

[kera+copy.jpg]
Dapatkan Mesej Bergambar di Sinibismillah

kenapa Nabi SAW memberi perumpamaan dengan lubang biawak tetapi kenapa tidak dengan lubang ular ke atau lubang binatang lain.

sifat biawak seperti yang kita ketahui suka memakan benda kotor seperti bangkai dan sebagainya.lubang biawak yang gelap,sempit,berbau busuk,kotor dan penuh dengan najis dan sisa bangkai.itulah perumpamaan jalan orang yahudi dan kristian iaitu jalan orang dimurkai oleh Allah dan jalan yang sesat.

tapi itulah perumpamaan dari hadis nabi SAW.Umat islam akan mengikut cara hidup orang yahudi dan kristian dari perkara yang kecil sehingga perkara yang sebesar-besarnya.

cara berpakaian,cara mendidik anak, cara berhibur,bersosial,bersukan, majlis perkahwinan yang meniru cara orang kritian, meniup lilin ketika menyambut hari lahir, memakai pakaian hitam ketika kematian,bidaah di kuburan,berkabung lebih dari tiga hari sekiranya berlaku kematian(kecuali isteri kematian suami) dan banyak lagi perkara-perkara yang umat islam pada hari ini mengikut cara hidup orang yahudi dan kristian,jika hendak taip disini memang tak muat.dan yang lebih dahsyat lagi ada yang sanggup murtad.a'uzubillah

wallahua'lam

No comments: